PVV Verkiezingsprogramma 2021-2025. Het gaat om u. Deel 5 – Uw veiligheid

PVV Verkiezingsprogramma 2021-2025. Het gaat om u. Deel 5 – Uw veiligheid

1 februari 2021 0 Door pvvnissewaard

Klik voor het gehele PVV verkiezingsprogramma 2021-2025 in PDF.

INHOUD
Voorwoord
Uw Nederland
Uw cultuur en tradities
Uw zorg
Uw veiligheid
Uw economie, inkomen en pensioen
Uw woning en mobiliteit
Uw democratie en rechtstaat
Uw klimaatrealisme
Uw dieren, boeren en vissers
Uw onderwijs
Uw defensie en buitenland
Uw geld

Op 17 maart 2021 zijn de Tweede Kamerverkiezingen. Als u stemgerechtigd bent, gaat u bepalen hoeveel zetels een politieke partij gaat krijgen. De grootste partij heeft vervolgens de eer om coalitie-onderhandelingen te mogen voeren. Er wordt dan gekeken welke partijen de komende 4 jaar op basis van een regeerakkoord gaan samenwerken.
Het is van groot belang dat de PVV de grootste partij van Nederland wordt, want eenmaal in de coalitie kunnen we een groot deel van ons verkiezingsprogramma verwezenlijken.

In dit deel tonen we: Uw veiligheid

Uw veiligheid is al jaren geen prioriteit meer voor de overheid. Politiebureaus zijn uit de wijken wegbezuinigd. De spanning in onze straten is voelbaar. Een ritje met het openbaar vervoer of gewoon boodschappen doen bij het pleintje op de hoek is al vaak niet zonder risico. De krantenbezorger wordt soms letterlijk van de weg gedrukt door de drugskoerier.

De gezinnen van Nederland hebben recht op een overheid die hen wél beschermt. Op een overheid die criminelen oppakt en opsluit. Die ervoor waakt dat mensen niet hoeven te vrezen dat er in hun woning wordt ingebroken. Die ervoor zorgt dat jonge kinderen in ons land gewoon onbezorgd buiten kunnen spelen. Die regelt dat koopavonden leuk en ontspannen zijn en garandeert dat als er onverhoopt iets gebeurt, politieagenten beschikbaar zijn om in te grijpen en te helpen.

Elke gemeente heeft ze en iedereen weet wie ze zijn: de draaideurcriminelen. Vaak islamitisch straattuig, met een bontkraagje en een dubbele nationaliteit. Ze komen er meestal mee weg. En áls ze al opgepakt worden, dan staan ze vaak na enkele uren alweer op straat. En eenmaal vrij slaan ze gewoon weer toe. Berovingen, inbraken, geweld en intimidatie zijn aan de orde van de dag.

Zowel ouderen als jongeren, vrouwen en homo’s – niemand is meer veilig. Zo kunnen we niet doorgaan. De PVV wil een zerotolerancebeleid waarbij criminelen worden opgepakt en langdurig in de cel worden gezet. Een crimineel die iemand zwaar mishandelt, moet bijvoorbeeld minimaal twintig jaar de bak in en bij recidive nog eens dertig jaar.

Politieagenten worden er zelf ook gek van. Hun handen jeuken om ze aan te pakken. Maar ja, hun korpschefs zijn meestal politiek correcte bureaucraten die pleiten voor gedogen en geldverslindende, niet-werkende multiculti- en preventieprojecten. Voor pappen, nathouden en theedrinken. De politie verliest hierdoor steeds meer gezag en is inmiddels zelf geregeld slachtoffer van agressie. Onze agenten verdienen beter.

De PVV pleit al jaren voor een radicaal veiligheidsoffensief waarbij crimineel gedrag direct keihard aangepakt wordt. In elke wijk moet weer een politiebureau komen en er moeten 10.000 agenten extra worden opgeleid die buiten – op straat, in de wijken – de misdaad aanpakken en de criminelen eronder krijgen. De PVV accepteert de straatterreur niet langer en wil de politie alle middelen geven die zij nodig heeft om de straten van Nederland weer terug te veroveren. Ook ‘s avonds. En als de politie in sommige wijken de orde niet kan handhaven, dan zetten wij het leger in om hen te assisteren.

Criminelen met een dubbele nationaliteit wordt de Nederlandse nationaliteit ontnomen om ze vervolgens ons land uit te zetten. Jihadisten of zij die daarmee sympathiseren zetten wij preventief vast middels administratieve detentie. We verplichten het Openbaar Ministerie gewelds- en zedenmisdrijven altijd te vervolgen, schaffen taakstraffen af en zorgen dat dit soort misdrijven nooit kunnen verjaren.

De PVV gelooft in de afschrikkende werking van het publiek maken van de identiteit van zeden- en geweldscriminelen. Daarom willen wij de identiteit van elke veroordeelde zeden- of geweldsdelinquent – met foto en naam – via gemeentelijke digitale schandpalen openbaar maken.

De PVV wil ook veel meer aandacht voor onze digitale veiligheid. Internetcriminelen lijken vrij spel te hebben. Vele ouderen worden het slachtoffer van internetoplichters en vele jongeren worden digitaal bedreigd. Dat moet stoppen. De politie moet digitale vormen van criminaliteit serieuzer gaan aanpakken en de daders moeten voor de
rechter komen.

Ook geavanceerde cybercrime, vaak internationaal, vormt een steeds grotere bedreiging voor ons land. Buitenlandse mogendheden en internationaal georganiseerde internetcriminelen beschikken over digitale technieken om grote schade aan te richten. Tegen die dreiging zullen we ons beter moeten wapenen. Hiervoor zal extra geld worden vrijgemaakt.

De PVV wil voor u:

 • Politiebureaus en politieagenten terug in de wijken
 • 10.000 extra politieagenten en veel meer politieagenten zichtbaar op straat
 • Niet de politiebobo’s maar alleen de agenten op straat meer salaris geven
 • Zero tolerance voor straattuig
 • Stevige minimumstraffen en hogere maximumstraffen
 • Geen taakstraffen meer
 • Geen verjaring bij gewelds- en zedenmisdrijven
 • Jihadisten en hun sympathisanten preventief opsluiten via administratieve detentie
 • Leger waar nodig inzetten om de straten van Nederland terug te veroveren
 • Verplichting voor het Openbaar Ministerie om gewelds- en zedenmisdrijven te vervolgen
 • Uitzetten van daders met een dubbele nationaliteit na denaturalisatie
 • Dader moet alle kosten van zijn misdrijf, vervolging en straf betalen
 • Altijd snelrecht bij gewelds- en zedendelicten
 • Volwassenenstrafrecht vanaf 14 jaar bij gewelds- en zedendelicten
 • Groepsaansprakelijk bij misdrijven: hele dadergroep straffen
 • Digitale schandpaal voor daders van gewelds- en zedenmisdrijven
 • Cybercrime-offensief
 • Afschaffen tbs
 • Geen vervroegde vrijlating, ook niet onder toezicht
 • Registratie nationaliteit daders misdrijven
 • Harde aanpak drugscriminaliteit

Geert Wilders
Voorzitter Partij voor de Vrijheid