Straatverlichting Heenvliet en Abbenbroek continu aan

28 januari 2021 0 Door pvvnissewaard

De straat verlichting in Heenvliet en Abbenbroek staat al weken aan.

PVV Gemeenteraadslid Frank van Boven nam contact op met CityTec en Stadsbeheer:
STEDIN is bezig met de schakelpulsen op het elektriciteitsnet. Schakelpulsen zijn toontjes die op de elektriciteitskabel worden gezet om onder andere het dag- en nachttarief in uw elektriciteitsmeter om te schakelen.
De straatverlichting wordt ook met dit soort schakelpulsen gestuurd om aan, uit en om-en-om te schakelen.
Door het onderhoud en wijzigingen komt de schakelpuls van te ver en is te zwak om de straatverlichting te schakelen. Nu kan er wel een onderhoudsmonteur naar toe om 2x per dag om te schakelen, maar het is goedkoper om de verlichting continu aan te houden.

Er wordt aan gewerkt en we hopen op een coulante energierekening van Stedin/Eneco.

Een ander euvel is de kapotte straatverlichting. Uiteraard kan het aan lamp of (ondergrondse) bekabeling liggen, maar de nieuwe LED straatverlichting blijkt nogal gevoelig voor vocht. Het is niet de LED lamp die kapot gaat maar het relais dat de verlichting aanzet. Stedin heeft gekozen voor een open relais type, dat vatbaarder voor vocht/corrosie is, terwijl er toch ook dichte relais op de markt verkrijgbaar zijn.

Al met al het jaagt het de gemeente op kosten, welke via belastingen uiteindelijk door de inwoners betaald wordt.