PVV Verkiezingsprogramma 2021-2025. Het gaat om u. Deel 3 – Uw cultuur en tradities

PVV Verkiezingsprogramma 2021-2025. Het gaat om u. Deel 3 – Uw cultuur en tradities

23 januari 2021 0 Door pvvnissewaard

Klik voor het gehele PVV verkiezingsprogramma 2021-2025 in PDF.

INHOUD
Voorwoord
Uw Nederland
Uw cultuur en tradities
Uw zorg
Uw veiligheid
Uw economie, inkomen en pensioen
Uw woning en mobiliteit
Uw democratie en rechtstaat
Uw klimaatrealisme
Uw dieren, boeren en vissers
Uw onderwijs
Uw defensie en buitenland
Uw geld

Op 17 maart 2021 zijn de Tweede Kamerverkiezingen. Als u stemgerechtigd bent, gaat u bepalen hoeveel zetels een politieke partij gaat krijgen. De grootste partij heeft vervolgens de eer om coalitie-onderhandelingen te mogen voeren. Er wordt dan gekeken welke partijen de komende 4 jaar op basis van een regeerakkoord gaan samenwerken.
Het is van groot belang dat de PVV de grootste partij van Nederland wordt, want eenmaal in de coalitie kunnen we een groot deel van ons verkiezingsprogramma verwezenlijken.

In dit deel tonen we: Uw cultuur en tradities

De PVV houdt van Nederland. Wij houden van onze eigen cultuur, identiteit en tradities. Die willen we dan ook altijd op de eerste plaats zetten! De links-liberale elite heeft de afgelopen jaren precies het tegenovergestelde gedaan. De ‘weg met ons’-mentaliteit is tot kunst verheven en heeft overal – van media tot onderwijs – toegeslagen.

Onze geschiedenis wordt uitgewist, onze tradities geridiculiseerd en onze identiteit verkwanseld. Er wordt een samenleving gecreëerd waarin Nederlanders zich moeten aanpassen aan migranten in plaats van andersom. Sterker nog: Nederlanders worden voortdurend zélf achtergesteld en gediscrimineerd. Dat zien we bijvoorbeeld bij sociale huurwoningen die met voorrang naar statushouders gaan of de ‘positieve discriminatie’ op de arbeidsmarkt waardoor autochtone Nederlanders minder kans maken op een baan.

De PVV gaat niet mee in deze zelfhaat. De PVV gaat ook niet mee in het standpunt dat alle culturen gelijk zijn. Wij spreken uit dat onze eigen cultuur de beste is. En daar zijn we trots op! Helaas is de aanval op de Nederlandse cultuur vorig jaar in een stroomversnelling gekomen door de verheerlijking van gevaarlijke actiegroepen als Black Lives Matter en Kick Out Zwarte Piet.

Deze radicale clubs bestempelen autochtone Nederlanders als racisten en zorgen ervoor dat de traditie van Sinterklaas en Zwarte Piet bij het grofvuil wordt gezet. Misselijkmakende geweldsdreiging wordt hierbij voor het gemak maar door de vingers gezien. De extremist Akwasi die zei “Zwarte Piet in het gezicht te willen trappen” werd door Jesse Klaver een ‘woordkunstenaar’ genoemd.

Uit alles blijkt dat de politiek-correcte elite partij heeft gekozen tegen Nederland. Waarom probeert men de Sinterklaastraditie met Zwarte Piet om zeep te helpen, maar mag halal-slachten wel blijven bestaan? Waarom moeten Nederlanders zich wel schamen voor de slavernijgeschiedenis, maar wordt onbesproken gelaten dat slavernij in de islamitische wereld een groot probleem was en nog steeds is? Waarom liggen de kerstboom en het paasfeest onder vuur, terwijl we wel hele tv-uitzendingen zien over de ramadan? Het is de wereld op zijn kop.

Deze politiek-correcte afbraak van onze eigen identiteit krijgt vaak steun vanuit het onderwijs en de publieke omroep. Mede daarom moet die publieke omroep worden afgeschaft. Het onderwijs moet ruime aandacht geven aan de verworven westerse vrijheden en om ons Nederlandse karakter te benadrukken is het mooi om op scholen dagelijks de Nederlandse vlag te hijsen. Het is zeer belangrijk dat grondwettelijk wordt vastgelegd dat onze Joods- christelijke en humanistische wortels de dominante en leidende cultuur vormen in Nederland. 

We maken een einde aan al het overheidsbeleid dat onze Nederlandse cultuur ondermijnt. Denk aan het wijdverbreide diversiteitsbeleid, alle subsidies voor multikulclubs en overheidsinformatie in het Arabisch of Turks. Initiatieven om standbeelden of straatnamen van Nederlandse zeehelden te verwijderen behoren natuurlijk tot het treurige politiek-correcte verleden.

Nederlanders houden van dit land en laten dat nooit, maar dan ook nooit, van zich afpakken. De PVV wil met al die trotse Nederlanders voorop gaan in de strijd om onze cultuur en tradities te beschermen. We laten ons geen racisme en discriminatie aanpraten door lieden die Nederland liever nog vandaag dan morgen willen opheffen. Nederland is een prachtig land met een fantastische cultuur die we altijd zullen beschermen.

De PVV wil voor u:

 • We leggen grondwettelijk vast dat onze Joods-christelijke en humanistische wortels de dominante en leidende cultuur vormen in Nederland
 • Het onderwijs geeft ruime aandacht aan de verworven westerse vrijheden
 • Ter bevestiging van onze nationale identiteit wordt op scholen dagelijks de Nederlandse vlag gehesen
 • De Nederlandse geschiedenis wordt niet uitgewist, dus we veranderen geen straatnamen van onze zeehelden
 • Onze taal is Nederlands (en Fries), dus geen overheidsinformatie in het Arabisch of Turks
 • Handen af van onze tradities: Zwarte Piet, het Kerstfeest en Pasen moeten blijven
 • Geen subsidies meer voor multiculti-clubs
 • Geen ‘positieve discriminatie’ en diversiteitsbeleid meer
 • 5 mei is ieder jaar een nationale feestdag
 • Geen EU-vlag op overheidsgebouwen; we zijn in Nederland
 • We promoten het gebruik van Nederlandse producten: die krijgen een (rood-wit-blauw) keurmerk zodat ze goed herkenbaar zijn
 • De publieke omroep als vehikel voor het multiculturalisme wordt in zijn geheel afgeschaft

Geert Wilders
Voorzitter Partij voor de Vrijheid