Geen App maar het aantal vrije parkeerplaatsen op verkeersbord

25 juni 2020 0 Door pvvnissewaard

In de afgelopen commissievergadering Leefomgeving werden de renovatieplannen metrostation Spijkenisse Centrum gepresenteerd.
Het wordt groener, veiliger en meer fietsstallingen.

PVV gemeenteraadslid Frank van Boven vroeg of er ook aan de blinden en slechtzienden is gedacht met markeringen, goed leesbare informatieborden en halte-aanduidingen. De heer de Vos, die de presentatie gaf, gaf aan dat er contact is met organisaties voor slechtzienden.

Helaas gaat de renovatie metrostation Spijkenisse Centrum ten koste van de parkeerplekken. Ter compensatie worden de parkeerplaatsen bij Metrostation Heemraadlaan uitgebreid.
Raadslid van Boven vroeg, omdat nu de focus betreffende parkeerplaatsen naar de Heemraadlaan gaat, of er een informatiesysteem kan worden geplaatst dat het aantal vrije parkeerplaatsen weergeeft, zodat je niet tevergeefs een groot terrein moet rondrijden.
De heer de Vos vond het een goed idee en het wordt meegenomen. Echter Wethouder Bal refereerde naar de App die ontwikkeld wordt, waar je de vrije parkeerplaatsen op zou kunnen zien.
Achteraf wekte het de schijn dat PVV voor deze App is, maar wij hadden al eerder laten weten dat een App in het verkeer geen goed idee is. Aandacht moet bij de weg blijven en niet allerlei handelingen op een smartphone doen tijdens het rijden.
Voor de duidelijkheid: PVV Nissewaard wil voor de Heemraadlaan een systeem op verkeersborden waar het aantal vrije parkeerplaatsen wordt aangegeven.