UPDATE: Tegemoetkoming Ondernemers Getroffen Sectoren Covid-19 (TOGS) voor transportsector ingetrokken. PVV gaat er alles aan doen om deze tegemoetkoming te realiseren.

9 april 2020 1 Door pvvnissewaard

Deze maatregel is bedoeld voor ondernemingen in sectoren die het meest te lijden hebben onder de getroffen gezondheidsmaatregelen. Aan de hand van de sectorindeling (SBI-code) in de inschrijving in het handelsregister van de Kamer van Koophandel wordt bepaald of de regeling op u van toepassing is.

In dat geval heeft u recht op een tegemoetkoming van € 4.000,— indien u in de periode 16 maart 2020 t/m 15 juni 2020 een omzetverlies van tenminste € 4.000,—verwacht en in dezelfde periode tenminste € 4.000,—vaste lasten heeft.

De lijst van sectoren wordt nog steeds door het ministerie aangevuld.
Op 8 april 2020 is bekend gemaakt, dat ook de transportsector (SBI code 4941) deze steun aan kan aanvragen, maar HELAAS het schijnt op 17 april alweer te zijn ingetrokken.
Geert Wilders en Roy van Aalst (PVV 2e kamer) gaan er alles aan doen om de transportsector weer voor vergoeding in aanmerking te laten komen.

Wanneer een ondernemer meent in aanmerking te komen voor bovenvermelde regeling en zijn bedrijf niet onder de SBI-code’s valt, kan hij bezwaar maken via de site Rijksdienst voor ondernemend Nederland en zich aanmelden via signaal ontbrekende SBI-code’s.

Zie ook video van de transportsector:
https://www.youtube.com/watch?v=0BV9aaeXd0I