Hand- en vingerscan in Rotterdamse haven niet hygiënisch en mogelijk groot Corona besmettingsgevaar

22 december 2020 0 Door pvvnissewaard

Woensdag 9 december j.l. heeft fractievoorzitter PVV Nissewaard Anita Verweij tijdens de raadsvergadering de volgende kwestie aan de orde gesteld:
De Corona besmettingen laten nog steeds een stijgende lijn zien en met name de Rotterdamse haven speelt hierin een rol van betekenis.
Duizenden medewerkers in de transport- en logistieke sector zijn nog altijd verplicht meerdere hand- en vingerscans te maken alvorens zij op de haventerreinen worden toegelaten.
Dit is een ongewenste en onhygiënische situatie, temeer betreffende apparaten niet of nauwelijks worden gereinigd.
Al geruime tijd hebben met name vrachtwagenchauffeurs geen toegang meer tot sanitaire voorzieningen en het wassen van handen is voor hen dus geen vanzelfsprekendheid meer.
Het gevaar om besmet te raken met Corona is groot.
Aangezien veel Nissewaarders hun werkzaamheden binnen de Rotterdamse haven hebben, heeft mevrouw Verweij Burgemeester van Oosten verzocht deze kwestie binnen de VRR (Veiligheidsregio Rotterdam Rijnmond) onder de aandacht te brengen.
PVV Nissewaard heeft inmiddels deze informatie met fractievoorzitter PVV Rotterdam Maurice Meeuwissen gedeeld. De heer Meeuwissen zal het in de gemeenteraad Rotterdam onder de aandacht brengen.

Fractievoorzitter Anita Verweij

Wordt vervolgd…