24/7 – spoedpolikliniek in Spijkenisse dichtbij

10 december 2019 0 Door pvvnissewaard

Al ruim anderhalf jaar zet de PVV zich in om te zorgen, dat de Nissewaarders weer een 24/7 volwaardig ziekenhuis krijgen met acute zorg.
Vanaf het begin dat de PVV in de gemeenteraad kwam hebben we intensief contact onderhouden met de Tweede Kamerleden Fleur Agema, Roy van Aalst en Barry Madlener, die minister Bruins diverse malen Kamervragen hebben gesteld en hebben benadrukt dat de bereikbaarheid en toegankelijkheid van de zorg op Voorne-Putten onvoldoende gewaarborgd is.
Fleur Agema heeft zelfs persoonlijk het Spijkenisse Medisch Centrum bezocht en is samen met PVV fractievoorzitter Anita Verweij in gesprek gegaan met de Raad van Bestuur.
Meerdere malen heeft de PVV er in de gemeenteraad op aangedrongen dat ook andere partijen hun landelijke fracties hiertoe zouden moeten inschakelen.
Niet zo lang geleden heeft de PvdA hier gehoor aan gegeven en heeft contact gezocht met Lilianne Ploumen.
Zowel mevrouw Ploumen als Fleur Agema hebben vandaag een motie ingediend.
Fleur voor een volwaardig ziekenhuis, wat helaas iets teveel gevraagd bleek en mevrouw Ploumen voor een 24/7 spoedpolikliniek, die het met o.a. de steun van de PVV het wel haalde.
Ook de motie van Fleur, waarin een oplossing wordt gevraagd voor regio’s, waarin de 15-minutennorm niet wordt gehaald is aangenomen.
De PVV is heel blij en trots op deze resultaten.
De moties van Fleur zijn terug te vinden onder de nummers 29247-306 en 29247-307.